כניסה
למנויות
צרו קשר

תבשיל עדשים שחורות, מתכון טעים מאמא של איילת

תבשיל עדשים שחורות, מתכון טעים מאמא של איילת

רכיבים:

1 בצל קצוץ

3 גזרים חתוכים לקוביות קטנות

100 גרם עדשים שחורות, רצוי להשרות לילה.

אופן ההכנה:

מטגנים בצל קצוץ עם כף שמן עד שישחים מעט (אפשר להוסיף מים לאידוי במקום שמן)

מוסיפים קוביות קטנות של גזר ומוסיפים מעט מים לאידוי עד שהגזר יתרכך מעט

מוסיפים את העדשים ושתי כוסות מים מתבלים במלח ומעט פלפל שחור

מביאים לרתיחה ומבשלים כשהסיר מכוסה על להבה קטנה עד שיספגו המים.

 
כיצד נתייחס?

כל 2/3 כוס עדשים מבושלות = מנת חלבון.

כוס עדשים מבושלות = מנה וחצי חלבון.

2 כוסות עדשים מבושלות = 3 מנות חלבון.

 
הערות:
עדשים לא חייבים להשרות אך זה תמיד יתרון!
ניתן להכין גם מעדשים מונבטות ואז נבשל עם פחות מים וזמן הבישו מתקצר.
להאמין. לפעול. להגשים.